Khamis, 31 Mei 2012

Assalamualaikum..lame juga tidak membuka blog ini..sibuk sikit dengan aktiviti sukan sofbol, bola baling dan silat msspk perak 2012.. Alhamdulillah semua telah selesai.
    Apa yang nak kongsikan di sini ialah program yang cikgu buat bersama dengan anak2 murid dan para pelajar sekitar bt gajah dalam program pembelajaran berkesan geografi PMR..Tanpa kita sedar percubaan  telah hampir tiba ( kira2 40 hari lg setelak ditolak cuti ..dah bersedia ke )..ulangkaji belum bermula lagi ( kebanyakkan pelajar sibuk dengan folio..lps cuti sukan pulak ). Jadi kita mula dulu mana yang patut..sebab semua pelajar nak A tetapi usaha mcm B,C dan D..
muka depan

Apa yang dikongsikan dengan para pelajar ialah tentang analisis soalan Pmr thn lepas / kekerapan dan tajuk utama yang para pelajar perlu beri tumpuan. Analisis ini membantu pelajar melihat tajuk penting ( 3 bab ting 1, 3 bab ting 2 dan 4 bab tingkatan 3.. )
analisa geog 05-11

  Rata2 pelajar dapat memahami dan menanda tajuk utama. cikgu kongsikan juga tajuk2 utama sebagai bekalan pelajar untuk digunakan masa cuti ini utk ulangkaji..lepas ini kita akan mula ulangkaji topik2 utama ini. Jawab semua soalan yang cikgu bagi.
Tajuk Utama Yang Perlu Di ti Dan Di Kuasai Oleh Pelajar
   Apa yang harapkan para pelajar dapat bersedia dengan percubaan dan PMR yang tak lama lagi...Diharapkan apa cikgu buat ini dapat membantu para pelajar utk cemerlang. A.  Selepas ini kita mula jawab soalan percubaan Perak thn lepas ( dapat buku percuma dari cikgu.... )

Tiada ulasan:

Catat Ulasan