Ahad, 12 Februari 2012

Pembentangan KKG PMR 2012

Perhatian kepada pelajar ini sebagai panduan membina kerja kursus yang boleh membantu pelajar..jangan sesekali menggunakan ia sebagai folio untuk penghantaran KKG 2012

PEMBENTANGAN KKG 2012
Peringatan!!!!


Khas untuk pelajar-pelajar tingkatan 3 SMK Tiwa, Sila buat kerja kursus anda dengan kadar segera. Pastikan selepas naik cuti ini, anda sudah menyiapkan kerja-kerja awalan iaitu dari tajuk hinggalah kaedah kajian..


Wasallam

78 ulasan:

  1. Balasan
    1. cikgu. macam mana pulak kalau nak buat tajuk 2?

      Padam
  2. boleyh amex dlm ni dak???cikgu...

    BalasPadam
  3. salam cikgu, sy pelajar sekolah lain. tapi boleh sy ambik sikit ayat 'penghargaan' tu? ._.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kau gila ba kau tau?

      Padam
  4. anisa syafiqah9 Mac 2012 5:04 PTG

    salam ckg.. sy dr lnagkawi..
    brdasarkan pilihan yg dberi.. sya memilih ats tjok yg tlh ckg buat d atas..
    boleh @ tidak sya ambil ayt2 didlm ni..
    tpi sy akn ubh skit dmi sdikit..
    sy xtru sbijik2 la..
    bleh xckgu??
    harap ckg mohon blas..
    =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh ape salahnya..teruskan kerja anda..

      Padam
  5. salam sejatera cikgu,sya dri sekolah lain
    cikgu bleh buat tugasan 2 ka???

    BalasPadam
    Balasan
    1. tugasan 2 atau 1, terpulang kepada anda tp pastikan ia mencakupi apa yang dikehendaki LPM..buat yg terbaik

      Padam
  6. kalau tajuk perniagaan runcit?tak ada contoh ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan dah cikgu letakkan di dlm blog ni..

      Padam
    2. kt mane? tk jumpa punn..

      Padam
    3. aah la cikgu ..tak de pun T__T ( btw, sorry menyibuk )

      Padam
    4. ade lah..sye jumpe.. nie..mail ye..

      http://geografiperak.blogspot.com/2012/03/bahan-ini-di-ambil-dari.html

      Padam
  7. tak ada contoh untuk tajuk 2 ke?skolah saya wajib buat tajuk 2.

    BalasPadam
  8. npe xdk tajuk PERNIAGAAN RUNCIT?

    BalasPadam
  9. salam cikgu...sya dri sekolah lain..sya inginmeminta izin untuk ambil sdikit-sebnyak bahan kerja kursus ini..

    BalasPadam
  10. salam cikgu...saya dri sekolah lain..saya ingin meminta izin ckgu untuk ambil sdikit-sebanyak bahan kerja kursus ini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ape 2 jer.............................

      Padam
  11. slm cikgu....klau boleh sy p0n nak ambik sikit2 jugak

    BalasPadam
  12. burit hisap kote ayah14 Mac 2012 4:39 PTG

    time kasih cikgu :)

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum cikgu ..
    saya murid dari sekolah lain telah mengambil sedikit sebanyak maklumat ttg KGT dr blog cg. terima kaseh byk2 ...

    moga tuhan memberkati ilmu yg cg curahkan ...

    BalasPadam
  14. Assalammualaikum cikgu...
    saya murid dari sekolah lain
    tapi saya mahu brtnya.
    dapatan kajian prlu ditulis dlm 1 prnggan ke...

    terima kasih atas panduan yg diberi...
    semoga saya dapat skor a geografi dlm pmr...

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan dalam 1 perenggan, ia ikut objektif yang kita buat.Insyaallah ada usaha pasti berjaya

      Padam
  15. nie bkn taon lps pnye kew?taon nie ta de kew cikgu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dayah : ini folio tahun 2012 le ..cuba dayah tgk betul2

      Padam
  16. ckgu..
    sye nk bg cdngn la...
    ape kate ckgu msukkan soalan2 geografi negeri/ sekolah lain... kalo ade... boleh kami jdkn revision utk pmr...
    okay..time kasih...
    jmpe kt klas nanti tau...

    BalasPadam
  17. Tanpa nama : cikgu ade masukkan soalan percubaan 2011..hampir semua negeri, mungkin sudah termasuk dlm arkib. terima kasih atas cadangan. Nanti cikgu keluarkan semula termasuk soalan latihan yg baru

    BalasPadam
  18. cikgu..
    sudah lama cari kepentingan perniagaan runcit tapi takde pun... bolehkah cikgu tolong?

    BalasPadam
  19. salam..
    ckgu..sy nk tye..ad x ckgu bt contoh untk soalan 2:perniagaan runcit..sy x tau mcm mane nk laksanakn tugas t`sebut..sy x phm dgn kehendak soalan..bile sy tny ckgu sy,dy sruh sy bce kehendak s0alan tp bnd 2 x m`bntu sy untk m`mahami khndak s0alan tersebut..sy dah putus ase tuk laksanekn tgas tersebut..
    sy harap ckgu dpt m`bntu..
    terima kasih..

    BalasPadam
  20. tanpa nama : cikgu sudah masukkan perniagaan runcit dlm blog ini, cuba baca dan cari betul...sekiranya tak jumpa blh buka www.geogarang1.blogspot atau www.smkpenghulusaad.wordpress.com. Kedua2 blog ini juga mempunyai maklumat soalan 2. Jangan putus asa, masih ada masa utk mendapatkan maklumat

    BalasPadam
  21. salam , ckgu .. saya bersekolah di perlis , saya nak buat tajuk ekosistem terganggu tu , bole tak kalo saya nk buat pasal Hutan Lipur Jeram Linang yg ada kat kelantan ? kaedah kajian apa yg sesuai saya guna ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. miss bella : tak boleh sbb kaw kajian tdk melebihi 6 km. itu dah berapa km. Jeram Linang tu di Pasir Putih, kelantan dkt dgn kg cikgu. Kaedah yg terbaik ialah pemerhatian dan rujukan.

      Padam
  22. salam cikgu .npe x ley bukak pembentgn kkg nie ?lme beno tunggunye ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak boleh bukak sbb cikgu letak dlm private, hanya boleh baca dan tengok aje.Nak dowload, copy dan paste tak blh sbb bahan ini takut disalahgunakan..

      Padam
    2. cikgu,izinkan cyew untuk mengambil isi-isi penting?

      Padam
  23. slm , ckgu sy dak dri skola lain , bole x sy nx amek skit isi dri ats 2 ?

    BalasPadam
  24. tanpa nama : boleh ambil kerana ilmu utk dikongsikan...

    BalasPadam
  25. HI,Cikgu saya pilih tajuk 2
    mcm mane nak buat

    BalasPadam
  26. boleh tengok dalam power point dlm blog ini ttp tak blh copy dan paste

    BalasPadam
  27. salam,ckgu..
    peta 2 kne sume ke trmsok zon,daerah,negeri,mukim n len2...
    kalo wt peta kwsn kajian n peta lakar..ok ke...
    kalo tjok 1 tu nk kne wt carta pai,n graf cmne... nk wt tajok die ape...
    kalo mcm tgsn 2 tu ade jgk tjok ''bilangan peniaga,ape yg die jual... tapi kalo tgsn 1? nk kne temubual sape...

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam , peta daerah kajian dan peta lakar shj ( lengkap dengan kotak, arah mata angin dan tajuk ). Graf terpulang tp tajuk 1 lebih sesuai rajah aliran, peta minda dll

      Padam
  28. salam ckgu .. saya ada masalah nak wt folio2 nieyh.. cikgu buleh trangkan kt saya takk dgan lebih jelas,, tajuk peruncit..+

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya dah letakkan dlm blog, blh baca

      Padam
  29. muhd amirul redaz24 Mac 2012 12:55 PTG

    tlong saya untok buat folio , saya x bapew phm folio ni
    tlong , add me at facebook , muhd amirul redaz

    BalasPadam
  30. cikgu , sch saya suru buat tajuk yng ke2 laa . mcm mana mau buat tu ? bole tolong bg contoh x ? :) -yana-

    BalasPadam
    Balasan
    1. cikgu dah letakkan dlm powerpoint ...sila baca

      Padam
  31. powerpointkat mna cikgu

    BalasPadam
  32. Salam,

    banyak guideline.t.kasih. (parents)

    BalasPadam
  33. cikgu ade contoh tgsn yg ke-2 x...?

    BalasPadam
  34. askum...ckg sye dri sekolah lain ley x sye nk taw dapatan kajian ekosistem punyew...

    BalasPadam
  35. assalam.... cikgu blh tanya dikit kh.... lampiran 1 mana cikgu

    BalasPadam
  36. assalam,cikgu....saia dari skolah sys....dak 3ka1....nak ucapkan terima kasih sbb tlh mmbantu saia memantapkan lagi....pembelajaran geo....cikgu mengajar...mmbuat saia snng memahami...geografi...terima kasih....
    assalam..

    BalasPadam
  37. ainur : kan ade dlm blog ni cuba bukak
    tanpa nama : ekosistem cikgu letak dlm powerpoint ini
    abd rahman : soalan satu ade dlm blog ini

    BalasPadam
  38. terima kasih cikgu :D
    mule-mule tu tak fham, skg dah fham dah cra nak buat.
    tapi, nak tnye skit. peta kawasan kajian bukankah wajib dilukis sendiri?
    sebab, cikgu geo kats kolah ckp, peta daerah je yang boleh print. tapi, kalau nak lukis, cmana nak bagi border? lukis jugak eh?

    BalasPadam
  39. dapatan kajian boleh tulis dalam point atau kena dalam perenggan?

    BalasPadam
  40. ...........................................

    BalasPadam
  41. terima kasih, dari melaka

    BalasPadam
  42. salam ckg leh dk sy nk ambik hok ckg

    BalasPadam
  43. salam..nk tanye..yg penghargaan n pndahuluan mmg kne buat prggan ke cg..???xleh buat point ke..??
    :)

    BalasPadam
  44. erm..cikgu, tumpang tanya bagaimanakah membuat bahan grafik (graf/carta pai/peta minda/carta aliran/jadual)? dan saya patut buat tentang apa?
    dari melaka

    BalasPadam
  45. dkat mane tugasan yg kedua ???

    BalasPadam
  46. cmekowm ckg. .thankz untk ni. .tp bley x sy nk ambk sbgai rujukan folio sy. .^_^

    BalasPadam
  47. assalamualaikum :D cikgu, saya nak ucapkan terima kasih banyak2. Blog ni dah bnyk tlg saya utk buat folio geo. semoga jasa cikgu dibalas oleh Allah SWT.

    BalasPadam
  48. assalamualaikum cikgu,saya dari sekolah lain.nk tny.bahan grafik tu buat cam mana?sya tak faham apa yg ckg saya ckp.boleh cikgu tolong saya tak?

    BalasPadam
  49. lupa nak cakap.hari ni 16 mei.happy teacher day!!selamat hari guru!!! ^-^ maaf jika salah tutur kata.

    BalasPadam
  50. terima kasih sangat kt cikgu ni. blog yg sgt berguna..

    BalasPadam
  51. SALAM ckg. bahan grafik macam mana nk buat?

    BalasPadam
  52. hakimi3ka SMK BUKIT SAWA2 Jun 2012 12:37 PTG

    SALAM,saya kimi dari SMK BUKIT SAWA,terengganu.terima kasih sebab uat sume kemudahan kerja khursus nie.........hal ini memudahkan saya menyiapkan kerja khursus dngn mudah...

    BalasPadam
  53. x membantu langsung.........

    BalasPadam
  54. cg.. bhan grafik takde cntoh ke? mohon cg blas dan memberikan cnth bhn grafik

    BalasPadam
  55. cikgu sy wt tugasan 2
    yg bahan grafik 2 mcn mane???
    nk ke huraikan ke??????????
    tq 4 u information.....:)

    BalasPadam
  56. terima kasih yang teramat kepada cikgu kerana telah mengupload contoh kerja kursus ini. kerja kursus ini telah banyak menolong saya menyiapkan saya punya folio :)

    dari: Nana
    SMK(P) Sultan Abu Bakar Muar :)

    BalasPadam
  57. salam,,cikgu..cmner nk wat bahan grafik ea???

    BalasPadam